Translate

2012. február 19., vasárnap

Tarlós kitálal - lepapagájozta Rogánt, és Lázárnak is beszólt


"Nem akarom minősíteni Lázár kijelentését"

- De egyébként az sértő lenne, hogy ha így fogalmazott volna a miniszterelnök vagy bárki más, hogy ön Demszky Gábor politikáját folytatja? Ez egy sértő megjegyzés?

- Én nem sértőnek nevezném, tévesnek. Nézze, ha most önre valaki azt mondaná, hogy hidrogénszőke a haja, ön se tekintené sértőnek, csak megjegyezné, hogy nem igaz, és teljes joggal jegyezné meg. Ami Lázár János kijelentését illeti, hát én nem akarom minősíteni. Most legalább hallottam, hogy mi az a kifinomult stílus, amit nálam annyian hiányolnak, és olyan sokszor. Feltételezem, hogy Lázár János személy szerint nem rám gondolt, hiszen akkor nem 53-ik helyen állnék a városháza fizetési listáján.

A városra gondolt, de itt se stimmel a dolog, hiszen, ha megnézi, most csak azért mondom Hódmezővásárhelyt, mert hiszen Lázár János kollégám és barátom hódmezővásárhelyi polgármester. Hódmezővásárhely arányaiban jóval többet visszakap a személyi jövedelemadóból, vagy ha már a tömegközlekedést tekintjük, azért hoztam el ezt a cédulát, hogy nehogy tévedjek a számokra.


- Mert ez micsoda?

- A kollégáim kigyűjtötték, a hódmezővásárhelyi közösségi közlekedés teljes működési költsége egy évben összesen 150 millió forint. Ehhez képest az átengedett szja-bevétel a hódmezővásárhelyi gépjárműadóval együtt súrolja a kétmilliárdot. Ilyen az arány, de mondhatnék más várost is, például Debrecent, ahol az szja és a gépjárműadó mértéke szintén fedezi az öt-hatmilliárd körüli közösségi közlekedési működési költséget. Hát ez Budapesten egyáltalán nem így van.

Budapesten a BKV működési költsége évente 140-139 milliárd forint, és ehhez képest az itt befizetett 500 milliárdnyi személyi jövedelemadóból a város összesen ötmilliárdot kapott vissza. Tehát, hogy ha én a számokhoz ragaszkodom és a tényekhez, és eltekintek a kommunikációs bűvészmutatványoktól, akkor az derül ki, hogy nem Budapest az, aki tartja a markát, hanem más városok. Ami pedig...


forrás: http://www.femina.hu/hirhatter/tarlos_istvan_kitalal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése