Translate

2012. április 29., vasárnap

Most ne legyen igaza Soros Györgynek!

Egy ideje egyre extrémebb, nemcsak az eurózóna, hanem az egész Európai Unió végét jövendölő nyilatkozatokkal borzolja a befektetők idegeit Soros György. Pesszimizmusával azonban nincs teljesen egyedül, és a közelmúltban volt a válságnak olyan epizódja, amelyben igaza lett. Azt állítja, nem érdeke az euró gyengítése.


"Európa hasonlít a Szovjetunióhoz abból a szempontból, hogy az euróválság potenciálisan tönkreteheti, elpusztíthatja az Európai Uniót" - egyebek mellett ezt mondta Soros György keddi, az általa alapított Közép-európai Egyetemen (CEU) tartott előadásában. A hasonlat kétségkívül meghökkentő, de a mondat második felében semmi új nincs ahhoz képest, amit a magyar származású amerikai milliárdos hónapok óta hangoztat.

Az utóbbi időben megszaporodtak a befektetői trendeket egy-egy húzásával alakítani képes Soros György feltűnően borúlátó megnyilvánulásai. Ezek a kijelentések rendre nagy figyelmet kapnak, körbefutnak a világsajtó legnagyobb lapjaiban. A felhajtás érthető, hiszen a világ egyik legsikeresebb befektetőjéről van szó, és ebben a szakmában nagyon hasznos a pénzügyi-gazdasági folyamatok előrejelzése - vagy legalábbis megérzése. Ő pedig korábban sokszor bizonyította, hogy nincs híján ennek a képességnek. A tavaly nyár óta a külső befektetők előtt bezárt, azóta csak a családi befektetéseket kezelő alapja, a Quantum átlagosan 20 százalékos éves hozamot (összesen 35 milliárd dollár hasznot) termelt az alapítása óta, még a válságos 2008-ban is képes volt pluszban zárni.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.origo.hu/gazdasag/20120427-mi-lehet-a-milliardos-befekteto-soros-gyorgy-borus-joslatai-mogott.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése