Translate

2012. április 29., vasárnap

A DK tiltakozik a Horthy tér ellen

A DK tiltakozik a Horthy tér ellen


A Demokratikus Koalíció megdöbbenve értesült arról, hogy a gyömrői önkormányzat akaratából a Szabadság tér új neve Horthy tér lett. Mivel a Fidesz nem tiltakozott a döntés ellen, ez a lépés a rezsim újabb szimbóluma: Szabadság helyett Horthy. Így még inkább érthető az adócsaláson kapott bóvlikormányfő, Orbán Viktor buzgalma, hogy az 1944-es állapota alapján állítsa vissza a Kossuth teret.

Horthy Miklós tevékenységéhez a zsidótörvények, a Hitler oldalán elvesztett világháború, a holokauszt, a német megszállás, a Don-kanyarban elpusztult kétszázezer katona, a Szálasinak átadott hatalom vállalhatatlan és gyászos emlékezete tapad. Mire az általa hitszegő módon elindított hadba lépésünk véget ért, Magyarország területe még kisebb lett, mint a fájdalmas trianoni békeszerződés következményeként.
A Demokratikus Koalíció tiltakozik, hogy olyan emberről nevezzenek el közterületet, aki jelentős részben Sztálinnak köszönheti, hogy nem került a háborús bűnösök közé. A DK azt kéri a demokratikus pártok és szervezetek gyömrői tagjaitól és szimpatizánsaitól, együtt tiltakozzanak a jobbikos javaslatra született önkormányzati döntés ellen: Horthyról teret ugyanis csak diktatúrában lehet elnevezni.

Demokratikus Koalíció
sajtóiroda


forrás: https://www.facebook.com/groups/162833753817368/230208280413248/?ref=notif&notif_t=group_activity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése