Translate

2012. április 29., vasárnap

Hatalmas tömeg készülődik Orbánék ellen

Közösen tüntet május elsején négy szakszervezeti szövetség a Városligetben délelőtt 10 órától biztos munkahelyeket, tisztes megélhetést, továbbá elérhető és működő közszolgáltatásokat követelve.

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) elnökei közös pénteki sajtótájékoztatójukon elmondták: a Városligetben, délelőtt 10 órától tervezett nagygyűlésük után fórumot tartanak parlamenti pártok frakcióvezetőinek részvételével. Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke elmondta: a Jobbik kivételével minden parlamenti pártot, valamint a Demokratikus Koalíciót meghívták a fórumra, azonban a Fidesztől és a KDNP-től nem kaptak választ, így május elsején az MSZP, az LMP, és a Demokratikus Koalíció vezető politikusaival beszélgetnek. A Jobbik kapcsán Pataky Péter úgy fogalmazott, a párt "értékrendje távol áll" tőlük, ezért nem hívták meg őket.

Sokan azt sem tudják, hogy lesz-e holnap munkahelyük

Varga László, a SZEF elnöke kiemelte: május elsején biztos munkahelyekért, tisztes megélhetésért, valamint elérhető és működő közszolgáltatásokért tüntetnek. Utóbbi kapcsán kifejtette: a mai Magyarországon az elmúlt két évben lezajlott változások szűkítették a közszolgáltatások elérhetőségét, hiszen jövedelmet vontak el az emberektől, és a szolgáltatások működőképessége is romlott. Példaként említette, hogy a közgyűjtemények költségvetési támogatása jelentősen csökkent, a várólisták hosszabbodnak az egészségügyben, és nem állt meg az egészségügyben dolgozó munkavállalók kivándorlása sem. Hozzáfűzte, nem lehet tudni, mi lesz a települések oktatási, egészségügyi és szociális ellátórendszerével. "Sokan azt sem tudják, hogy lesz-e holnap munkahelyük, és ha igen, akkor abból meg tudnak-e élni" - fogalmazott Varga László.





Forrás és a teljes cikk itt: http://www.168ora.hu/itthon/hatalmas-tomeg-keszulodik-orbanek-ellen-95223.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése